lørdag den 17. april 2010

Jordbær Resurrected

I maj sidste år flyttede konen og jeg ind i en stor fireværelses lejlighed, omkring 200 meter længere nede af vejen end vores gamle, etværelses. Vi havde drastisk brug for mere plads, og det må man sige at vi fik.
Ud over fordoblingen af kvadratmeter indenfor, så fordoblede vi også vores altanplads. Eller, det er faktisk ikke helt rigtigt, for vores nye altan er dobbelt så lang som den gamle, men den er også en meters penge bredere. Vi har ufatteligt meget plads derude nu, og bruger den i sommermånederne som et ekstra rum, med vandpiber, vippestole, tæpper, grill, cafébord og -stole og masser af planter af alle slags.
Og så har vores "nye" altan verdens største altankasser (høhø) - der er to, og de følger hele altanens længde (dvs. ca. 10 meter) og så er de omkring 40 cm brede.
Sidste sommer plantede vi en række jordbærplanter ude i én af kilometeraltankasserne. Vi plantede dem aaalt for sent til at få nogle "rigtige" bær ud af det (jeg har jo aldrig nogensinde påstået at være plante-mester-go-to-guy, right?) - jeg tror at vi kunne plukke en 2-3 stykker fra hver, og det forslår jo ingenting.
Da efteråret havde sat godt ind ryddede vi begge altankasser og alle vores potter og baljer for blomster, agurker, tomater, krydderurter en masse, chilier og peberfrugter (= fryserrov galore).
Alting undtagen jordbærplanterne. De blev bare klippet ned, og her over vinteren og foråret havde vi faktisk glemt alt om dem. Måske hjulpet godt på vej af den meter sne der har dækket dem fra december til marts. Men - for omkring to uger siden lagde konen mærke til et lille bitte, næsten usynligt grønt blad derude. Og i går var jeg så ude for at se hvor vildt det stod til - og prøv lige at se her, hvor store og fine de har vokset sig på under to uger!
Er de ikke bare flotte og grønne? Jeg elsker idéen om, at stærke, grønne planter er vokset frem fra mere eller mindre ingenting, og lige pludselig er noget i sig selv. Jeg bliver så glad af at tænke på det, og alle planterne og blomsterne og krydderurterne får altanen til at dufte afsindig godt. Med den fart de her små planter skyder, så er jeg sikker på, at vi får masser af jordbær i år!

- "Kom jul, kom sne, kom gaver" kom sommer, kom sol, kom varme,
Mille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv ENDELIG en kommentar eller to - kom med ris, ros og reaktioner af alle slags. Det er den slags ting der gør blogning sjovt.