tirsdag den 25. maj 2010

Weeds

- og ikke den sjove slags!
Det her indlæg bliver halvt brok og halvt "naww" - mest af alt fordi jeg ikke er god til at brokke mig i al for lang tid af gangen når der er fine farver, men også fordi der er noget, jeg ikke helt forstår.
Ude på vores altan har vi nogle kampe altankasser. Dem fyldte vi sidste år med det fineste, pureste muldjord, og så plantede vi ellers krydderurter og blomster så det stod efter. Blomster og krydderurter er selvfølgelig kradset af midt i isvinteren, men prøv lige at se her, hvad der er vokset op:
Ukrudt! Fra vores dyrt indkøbte muldjord! Og kæmpe-ukrudt at that!
De var der også sidste år, men der plukkede vi dem op med rod når de var store nok til at man kunne få fat i dem - ligesom den lille bitte grønne tot på det nederste billede. Vi håbede at de ville gå til her i vinters, men det er åbenbart stål-ukrudt - det står der ligeså fint endnu. Jeg er ret nysgerrig over, hvad det er for en slags ukrudt - derfor har den her lille fine række fået lov at vokse sig større. Det er forresten en anden del af mysteriet - al ukrydten vokser op enten i fine, lige rækker, eller i små, afgrænsede klynger. Why?! Hvem har meticulously plantet det ukrudt? (- grunden til, at det er så skævt på billederne er forresten, at det blæser helt tovligt i dag - især oppe på femte sal... og det er ret svært at skærme for vinden for sådan nogle små plantespirehejser, skulle jeg hilse at sige...)
Vi har ikke fået plantet noget i altankasserne endnu - derfor står ukrudten fint side om side med jordbærplanterne. Og bortset fra at det helt uforklarligt er dukket op, så er det da noget fint planteværk, er det ikke? Helt fint og blødt og forårsgrønt. Og ganske gratis!
Det kan få lov til at stå op lyse grønt op indtil der kommer noget andet, højere-oppe-i-plantehierarkiet-noget, som tager præcedens i altankasserne. Jeg troede kun at det var haveejere og folk med drivhus der knoklede mod ukrudt! Oh, how I was wrong...

- free green,
Mille.

2 kommentarer:

  1. Jeg tror at ukrudten er kommet fra vinden da det nu er luftbåret, det skidt... så jeg tror det ligger i at vinden har taget det med op i jeres altan plus alle fuglene der sikkert flyver forbi... :) Jeg tror det er forklaringen... Men det er lidt synd at i har mistet jeres krydderurter... Da frisk basilikum bare er bedst i mad.. :)

    SvarSlet
  2. Krydderurter planter vi snart nogle nye af - svigermor'eren har en hel del til spiring hjemme hos sig, som vi håber at kunne "låne" nogle stykker af :) For friske krydderurter er bare det bedste! Vi plejer at have nok friske til at vi kan klare os hele sommeren, og nok til at fryse ned til om vinteren også :)
    Det kan såmænd sagtens være fuglenes værk - vi har en trilliard fugle flyvende forbi - og tit også nogle på besøg på altanen :D

    Mille.

    SvarSlet

Skriv ENDELIG en kommentar eller to - kom med ris, ros og reaktioner af alle slags. Det er den slags ting der gør blogning sjovt.