søndag den 16. maj 2010

Serie 3 - Røde Fugle

For noget tid siden, til en "hollandsk auktion" med bøger fra nogle odenseanske antikvariater, fandt jeg den her helt fantastiske plakat. Det er et Yann Arthus-Bertrand-billede fra Earth Seen from Above-serien. Serien er lavet sammen med UNESCO for nogle år siden, og alle billederne er bare smuk med smuk på! Man kan købe et lille udsnit af dem - enten som plakater, kalendere, fotobøger eller postkort. Og så er der også lavet en film over fotografierne, der er ligeså visuelt genial.
Der er ret svært at tage et ordentligt billede af et fotografi - især fordi vores er indrammet - men jeg har givet det et forsøg, og det her var det bedste of the bunch. De andre var jeg også med på via genskinnet. Eller også ødelagde blitzen hele fidusen ved det. Dét, I kan se i genskinnet, er nogle af vores klædeskabe. Absolut ikke særligt kønne, men meget praktiske (- og pokkers indbyggede - mange tak, boligforening!) - og det hér bliver nok både første og eneste gang, de er med her på bloggen, så vær søde ved dem!
Men kvaliteten af mit hjemmefotografi er heldigvis også ligegyldigt, for den gode herr Yann (der immervæk har lidt mere styr på alt det dér med kameraer 'n' stuff end jeg vil påstå at have) har smidt en del af sine billeder ud på sin hjemmeside til fri afbenyttelse - de passer perfekt til baggrundsbilleder og screensavers. Gå endelig derind for at få det fulde udbytte af de sindsygt flotte billeder!
Jeg har givet 150 kroner for plakaten, der er omkring 1 meter på den lange led, og de forskellige fotografier kan som sagt købes i bogform ("365 Dage - Jorden Set fra Himlen", hedder den), ellers kan de individuelle plakater bestilles hjem fra/til de store boghandler. Jeg elsker de højrøde fugle mod den helt mørkegrå jord (- som er mørkere i virkeligheden, tak skal du have pseudo-solskin).
Det er helt fantastisk, som de farver findes i naturen helt af sig selv. De ligner virkelig, at fuglene er blevet photoshopped, men de er ganske au naturel. Det synes jeg, er så vildt! Røde, røde fugle... Der er en længere forklaring omkring fuglenes farve på bagsiden af plakaten, men den kan jeg af gode grunde ikke komme til uden at splitte det hele ad - så hvis der er nogen af Jer, der kender den, må I meget gerne give lyd! Er det ligesom flamingoer og krebsdyr? Bare på syre?

- flyin' red,
Mille.

P.S.: Jeg siger det lige igen: Husk min give-away, der slutter den 20. maj kl. 15. I kan få op til 3 lodder i lodtrækningen ved at skrive en kommentar på give-away-indlægget, ved selv at blogge om konkurrencen, og endelig ved at lave et permanent link i Jeres side-bar. Tryk på linket øverst i højre side af min blog for at komme til konkurrencen!

4 kommentarer:

 1. Synes alle billederne er super flotte - jeg har set dem flere gange, både i plakatform i folks stuer, men også på hjemmesiden.
  Nu har jeg ikke lige plads til nogle af billederne, men ellers ville jeg klart have bestilt dem hjem for længst! De er totalt breathtaking!

  SvarSlet
 2. Jeg synes også at de er så sindssygt flotte! Det er vildt at jorden er så smuk :)

  Mille.

  SvarSlet
 3. Forklaringen på farven står inde på hjemmesiden ved siden af billedet af fuglene. Det er noget med det de spiser - krebs, rejer og lign. Eller dvs. at det forstærker deres naturlige røde farve - de er åbenbart røde fra naturens side, men bliver endnu mere rød pga. maden.

  Smart.

  (man kan ikke linke direkte eller kopiere et citat, derfor bliver det lige min dårlige oversættelse...)

  SvarSlet
 4. HA! Så vár det (næsten) ligesom flamingoer - der er gået en Poul Thomsen tabt i mig :) Mange tak for opklaringen, jeg havde ikke lige selv tænkt så langt som til at kigge på hjemmesiden efter forklaringen :)
  Total awesome fugle!

  SvarSlet

Skriv ENDELIG en kommentar eller to - kom med ris, ros og reaktioner af alle slags. Det er den slags ting der gør blogning sjovt.