tirsdag den 18. maj 2010

Serie 3 - Rød Vin

Jeg har meget få laster. En af dem er rødvin. Ikke på "AlkoJohn-på-bænken"-agtigt, men sådan en go' kop rødvin om aftenen - det er altså bare hygge.
For nogle måneder siden blev min veninde Sille (som dengang var 29) og jeg (som var 24) stoppet i Rosengårdscentret af nogle 10. klasses-piger, der var i gang med at lave noget spørgeskema-gejl til deres DOSO-projekt. Jeg er ret sikker på, at vi faldt udenfor målgruppen til spørgeskemaet, for vi skulle svare på spørgsmål som "Ved dine forældre, hvor meget du drikker?" og "Hvordan får du fat i dit alkohol?". Vi sagde ingenting, for vi var begge ret beærede over at blive antaget for folk, hvis forældre stadig har et say i deres drikkevaner. Og så fik vi et godt grin ud af det bagefter.
However, et af spørgsmålene var "Hvor ofte drikker du alkohol?" - og jeg måtte jo ærligt svare, at det gør jeg (næsten) hver dag. Sådan et lille glas rødvin om aftenen, til aftensmaden eller når vi ser Paradise DR2 Udland. Jeg er ked af, hvis jeg har skævskudt Jeres undersøgelse, 10. klasses-piger. Det var ikke med vilje. Den danske ungdom drikker slet ikke så meget som det danske universitetssegment. Bare rolig. Man skulle ikke skrive på, hvor meget man så drikker, når man drikker "uden lejlighed" - derfor kunne jeg ikke forsvare mig overfor de AlkoJohn-anklager, jeg er sikker på at jeg har fået, da skemaerne blev gennemgået.
Bortset fra det, så kan jeg altså godt lide rødvin. Jeg er absolut ikke en kender på nogen måde - jeg kan lide langt det meste, og har ikke den mindste sans for "noter af kaffe/blåbær/chokolade/egetræ" - überhaubt! Jeg kan bare godt lide rød vin i et glas, et krus eller en kop - that's it!
Og fint, det er det da, ikke?
Den her rødvin er fx. tappet fra det pureste pap (eller, det vil sige, Bag-in-Box...), og så har den rødder i Chile. Jeg er sikker på, at den har både noter og farver og viskositet på alle mulige mere eller mindre fancy måder, men det eneste jeg kan forholde mig til mht. vin er, om den kommer fra karton, B-i-B eller flaske, og hvor i verden det kommer fra. Og så, om jeg må få noget af det ned i mit glas.

- giver vinkendere grå hår,
Mille.

5 kommentarer:

 1. Vin er gudernes vand - elsker det! Jeg får også tit og ofte et glas vin eller to til aftensmaden - jeg har hørt det skulle være så sundt.

  XOXO
  onslowcrescent

  SvarSlet
 2. Det er godt at høre - så er jeg ikke den eneste ;) Ellers mødes vi bare nede på bænken om nogle år ;)
  Det er nemlig bare rigtig godt med et glas vin, og så bare helt roligt sidde og nyde... Nyde - that's my favourite!

  Mille.

  SvarSlet
 3. Ja, vi må se om ikke vi en dag ender på bænken - man ved aldrig ;)

  Men så nød vi det da så længe :P

  XOXO
  onslowcrescent

  SvarSlet
 4. Hedder projektet ikke bare OSO? Det gjorde det i hvert fald, da jeg i sin tid gik i 10. klasse :-)

  SvarSlet
 5. Hov-hov! Blog-autoritets-udfordring! ;)
  I min 10. klassestid hed det (eller kaldte vi det...) en DOSO - Den Obligatoriske Skriftlige Opgave - Den'et er MEGET vigtigt at få med! Ellers ved man jo SLET ikke, hvad det er, man taler om :D
  Honestly, så ved jeg det ikke - OSO lyder også ganske believable :)

  SvarSlet

Skriv ENDELIG en kommentar eller to - kom med ris, ros og reaktioner af alle slags. Det er den slags ting der gør blogning sjovt.