tirsdag den 15. juni 2010

Mille on Tape

Det her er just maybe det allermest grænseoverskridende, jeg nogensinde har gjort. Jeg kan knap og nap få mig selv til at ringe efter en pizza hvis JustEat er nede, og jeg får blussende kinder, hvis nogen ringer til mig med forkert nummer.
Men here goes! Selvudvikling og den slags ting. Onwards and upwards... Min (første?) videoblog. V-log, as the cool kids call it. Jeg besluttede mig forresten for at lave en madvideo for rent faktisk at have noget at sige i videoen - ellers var jeg bange for at det skulle blive meget "Ehrm... Ja.... Så sad jeg ude på uni i dag... Og... Ehrm... Så-eh... Så drak jeg noget kaffe... Ehrm-ee.... Ja... Og spiste en scone... Og-æææh... Sååå... Jeg så også en fugl!"-agtigt. Det forhindrer vi lige presto change-o ved at give mig et emne at tale om og noget at gøre med mine hænder.
Lige lidt baggrundsinfo, inden i ser filmen (hvis I altså har lyst til at se den - ellers er det også helt i orden. Fang en musikvideo på YouTube istedet. Klap en hund. Smil til en baby. Smør en mellemmad...):
1 - Jeg har ingen anelse om, hvorfor jeg lyder pseudo-jysk. Jeg er born and bred i Odense.
2 - Fordi jeg er ret genert (det er ikke det helt rigtige ord at bruge, men det will do for nu), er filmen optaget med mig alene hjemme. I vil måske lægge mærke til nogle forskelle på knækbrødsdelen og tapenadedelen. Det er fordi min mor kom forbi og hentede feriehunden lige da jeg havde smidt knækbrødet i ovnen, og inden hun var loppet afsted igen var konen kommet hjem. Vi kan lave mig til en "Find X Fejl"-leg - knock yourself out i kommentatorboksen! Jeg skal nok komme med svarene senere.
3 - Undskyld at det bliver lidt epileptisk at se på fra omkring 1:40 og et stykke tid fremefter. Bear with me, det holder hurtigt op igen.
4 - Jeg siger åbenbart Jørgen Clevin-agtige lyde, når jeg laver mad... Whaddaya know...
5 - Halvdelen af the reason til, at jeg laver de her punkter er, at så udskyder jeg det tidspunkt, hvor jeg smider videoen på.
6 - Sorry, folk der havde glædet til at høre mig tale engelsk - det kom desværre ikke til at ske. Jeg kunne ikke lige finde på noget inspireret at sige midt i korn og dogmeeffekter.
7 - Grunden til at jeg semi-hvisker i det sidste segment er, at konen sidder inde i stuen under det klip - *sigh* - total teenager... Utallige selv-opfordringer til at tale normalt gav åbenbart ikke pote - jeg synes ellers selv at det gik udemærket under optagelsen. Denial, denial, denial...
9 - Jeg siger altså "Den Dovne Husmoders Guide", ikke "Den Dårlige Husmoders Guide". Jeg tror, at det er den dér jyske dialekt, som jeg ikke helt har lært at styre endnu.
10 - Here goes:


Soooo... What say you?

- heart pounding,
Mille.

32 kommentarer:

 1. Awww... you look so cute! God video-debut! Glæder mig til at se flere indslag!

  Look out Jamie - Mille is coming! :)

  XOXO
  onslowcrescent

  SvarSlet
 2. Nawww, thank you so much!
  Hvis jeg troede at det var grænseoverskriende at file videoen, så fik jeg i hvert fald lige et ekstra lag ovenpå ved at poste den - så nu må vi se om der kommer flere. Måske når mit hjerte falder på plads igen :)

  Mille.

  SvarSlet
 3. There will me more... you mark my words! :)

  SvarSlet
 4. Words are duly marked! :)

  SvarSlet
 5. hihiiiiiii hvor er du bare sød. Men det er som om det slet ikke helt er den Mille jeg kender ...
  INGEN engelske ord på fem mins, what is up?? og så taler du meget tydeligt og langsomt, du som ellers kan overhale både Heise og Kim Schumacher i speed-snakning .... hihihihiiiii.... Men du er da for cute og tænk at du tør! Det gør jeg ikk'!!
  FANTABULOUS!!
  Lene

  SvarSlet
 6. Haha, det første udkast jeg lavede var overstået på 2 minutter fordi jeg talte så hurtigt - det var næsten som at høre musene i Askepot... "Vi kan sagtens, vi kan sagtens, vi kan sagtens bag' et knækbrød!"
  Og der ER engelske ord! Til aller-aller sidst! "Presto-change-o"! Det er engelsk... -ish!
  Resten er "bare" nerver - maybe I'll be better at some point!
  And THANK YOU!! :D <3

  Mille.

  SvarSlet
 7. Aww, hvor er du sød Mille! Men hvorfor har du pludselig ikke neglelak på mere? Yes, I noticed! :D Hehe, men rigtig fin videoblog - glæder mig til næste, måske engelsktalende?
  Du er lidt tv-værts agtig. :D

  SvarSlet
 8. Ej Mille, det var bare en super hyggelig video - du virker altså bare rigtig rigtig sød :-)
  Håber bestemt også du smider flere v-logs afsted, du er den eneste (indtil videre) som jeg rent faktik gider se og høre på i mere end 1-2min!
  Skide godt gået altså!!
  Hehe jeg opdagede også det med neglelakken :-D

  Knus Tina

  SvarSlet
 9. Hvor er I bare søde, at sige at jeg er sød! :)
  Og det er rigtigt, at neglelakken er en af de ting der ændrer sig - det var én ud af tre jeg lige kan komme på, off the top of my head.
  Hvad kan jeg lave af engelske v-logs? Hmm... Mad på engelsk? Bangers and mash? :D
  Jeg er rigtig glad for, at I kan lide den, og jeg sætter meget stor pris på Jeres kommentarer - jeg var bange for, at den var blevet lidt for lang, men det var lidt svært at skære mere væk fra den - så ville jeg bare ende med "Hej, jeg vil godt lave noget knækbrød" --> *billede af knækbrød* ;)

  Mille.

  SvarSlet
 10. Øj, det var jo fantastisk at se! Og jeg så alle minutter! Jeg er dybt misundelig over din køkkenmaskine!

  Jeg glæder mig til næste mad-videoblog! Jeg får helt lyst til at lave knækbrød!

  Mange kram herfra, Emma Lovise

  SvarSlet
 11. Mange tak! Også fordi du så det hele :D
  Køkkenmaskinen er også en af mine yndlingsting - det er så pokkers nemt! Vi har fået den af min mor i indflyttergave for et lille års tid siden, og en bliver flittigt brugt...
  Det er noget rigtig godt knækbrød, og man kan selvfølgelig bare bruge det korn og kerner man har ståene, og så justerer væskemængden efter det (ellers ville det jo ikke være nemt, vel? :D)

  Mille.

  SvarSlet
 12. Virkelig, virkelig godt indlæg. Tydeligt eksamen på hvordan mediet kan hjælpe til formidlingen. Jeg tror, meget var gået tabt, hvis du havde lavet en trin-for-trin billedguide.

  Jeg er selv fra O'ense og jeg snakker også semijysk, når jeg bliver nervøs. Måske er det ford,i vi ubevist tror, at vi så fremstår mere pålidelige?

  Derudover, så savner jeg altid ny inspiration til madlavning, så jeg er allerede KÆMPE fan af "Den Dovne Husmoders Guide" på v-log.

  SvarSlet
 13. Ih tak! Virkelig!
  Haha, det kan sagtens være, at det er nerverne, der gør det. Normalt, når jeg er nervøs (dvs. i eksamenssituationer som oftest), så taler jeg jo engelsk, og der er der ikke rigtig noget jysk-problem :)
  Jeg kan da godt se, at jeg må finde på flere dovne husmoder-tricks - jeg er fuldstændig overvældet af alt den positive feedback! Mange, mange tak - igen-igen :)

  Mille.

  SvarSlet
 14. Iiih hvor er du herlig Mille :P Jeg vil stemme med i koret og sige at det er den eneste videoblog jeg har set færdig. Hehe. Jeg tror jeg en dag vil kaste mig over det knækbrød når jeg får akut behov for seriøs overspringshandling ;-)
  Og ja, du snakker fint og langsomt her, husker også du snakkede hurtigere. Hihi. Thumbs up!

  SvarSlet
 15. Hvor er det bare sødt sagt - mange tak! Jeg er glad for, at jeg kan holde Jeres opmærksomhed ;)
  Det er bare noget rigtig lækkert knækbrød, og med masser af kerner og god olie er det super fedtstof også!
  Næste video (hvis der kommer en...) må blive på speedsnakkende engelsk - to fluer med ét smæk ;)

  Mille.

  SvarSlet
 16. Props, respekt, og alt det der! Jeg har så mange rosende ord! Du er meget velartikuleret, du har en SMUK stemme, og udstråler bare skøn personlighed. Jeg er kun *lidt* misundelig på at du kan holde dig de der skønne negle - gosh, hvor ville de være knækket mange gange undervejs på mig! Anede de fynske rødder da du sagde at tapanade ikke er den kønneste ret, men smager (Ja, og så hvad ord du nu end brugte kan jeg selvfølgelig ikke huske!)

  FLEERREEEE af dem, TAKKER! :-D

  SvarSlet
 17. Ihhhh, takker, takker, takker...
  Næste gang (if if og alt det der...), så spækker jeg den med fyske udtryk, som "møllen" og "klotte" og "nåå't ijor'den ma'" og "maj'ET"... Så må jeg finde ud af hvordan man laver undertekster også :D
  Tapenade er grimmere end babymos og grønlangkål tilsammen - men jeg kan faktisk heller ikke helt huske, hvad det var jeg kaldte det i filmen :D

  Mille.

  P.S.: Er der ikke nogle, der kan finde de sidste 2 "fejl"? Kom frisk med bud - neglefarven er allerede taget. Jeg giver tapenade til dem, der kan finde flere fejl end jeg kan :D

  SvarSlet
 18. Dig vil jeg gerne ha' som lærer, når jeg skal på gymnasiet:)
  Hvad gør man hvis man ikke har de der fancy makiner?
  - Iben
  NaarTaviKan.blogspot.com

  SvarSlet
 19. Altså jeg er jo også fynbo, så fyld du bare på med "nooo'et lækker ma", og vis din lækre mølle frem, og pas på såårt skærm ;-)

  SvarSlet
 20. Iben:
  Ved du hvad, du hopper bare til det sydfynske, og så er jeg sikker på, at vi kan finde ud af det ;)
  Hvis ikke man har en fancy bagemaskine (tøhø, det vil jeg kalde den fra nu af, istedet for "Faker-Kitchen Aid'en", som den bliver kaldt lige for tiden. Dit er lidt mere positivt :D), så bruger man enten en håndmix'er (den kan sagtens bruges fra start til slut, fordi dejen er så klistret) eller klør fem ;)
  Hvis ikke man har en hakke-fætter, så bruger man en skarp kniv og en morter (eller anything der kan kvase - to spækbrædter kan også bruges i en snæver vending :D)

  Mille.

  SvarSlet
 21. Karina:
  Haha, det er godt at der i det mindste er én, der kan forstå det ;) Jeg kan evt. krydre det med lidt Voller-snak også - så bliver det ikke meget bedre!

  Mille.

  SvarSlet
 22. Ih, hvor er det en god video Mille. Det var fedt at du lavede noget i din video i stedet for at sidde og snakke. Det er den første videoblog, jeg har set til ende. Så stor ros til dig.

  Og nu må jeg snart prøve at lave knækbrød selv, det ser lækkert ud.

  SvarSlet
 23. Anette:
  Det var det, jeg tænkte :) Jeg er nemlig rigtig god til at ramble, og hvis ikke jeg havde et emne så er jeg bange for at jeg aldrig ville blive færdig igen :) Mange tak for rosen! Det betyder virkelig (nærmest sært) meget for mig!

  Mille

  P.S.: Og prøv endelig at lav det brød! Det er så sindssygt godt!

  SvarSlet
 24. Det var sgu da skide godt! Mere af det :)

  SvarSlet
 25. Det er jo helt enstemmigt, det her! Mange tak! Jeg vil meget seriøst overveje det - jeg er sikker på at jeg stadig har masser af tricks og billige point oppe i ærmet ;)

  Mille.

  SvarSlet
 26. Du er jo et levende bevis på hvorfor jeg synes jysk er så charmerende! I/du synger jo nærmest ordene.. og ja du har en MEGET behagelig stemme, så syng du bare videre:)

  - Sophie

  SvarSlet
 27. Måske vil jeg forsøge at få sangen lidt mere over i det fynske igen - men nu må vi se, min stemme får åbenbart sin egen vilje når der er et kamera i nærheden :D

  Mille.

  SvarSlet
 28. Måske kunne du lave et indlæg/v-log om forskellen på fynsk og jysk? altså for de utrænede :)


  - Sophie

  SvarSlet
 29. Haha, det kunne være ;) Problemet er, at jeg åbenbart taler ubevidst jysk-ish... Måske når jeg får kontrol over mig selv ;)

  Mille.

  SvarSlet
 30. Sikke dog en herlig video. I love it;-)
  Knus Dorit

  SvarSlet
 31. Ihhhhh Mille. Hvor er du sød og hvor var det dejligt, endelig at se en video med mening og ikke bare tom snak!!

  You rock girl!
  /Heidi

  SvarSlet
 32. Dorit:
  Ih tak! Jeg ville også være med på bølgen, og hvad bedre at bølge med, end med knækbrød :D

  Heidi:
  Ej altså, tak! :) Jeg er sikker på, at hvis jeg bare havde siddet og snakket var jeg aldrig blevet færdig meed at væve, og jeg ville under inden omstændigheder få sagt noget tilnærmelsesvis interessant :D

  SvarSlet

Skriv ENDELIG en kommentar eller to - kom med ris, ros og reaktioner af alle slags. Det er den slags ting der gør blogning sjovt.