tirsdag den 8. juni 2010

Lille Jordbærblomst

Husk at stille mig spørgsmål i boksen til højre - fuldstændig anonymt, alt (and I do mean everything) er tilladt og bliver svaret på - husk at skriv "blog" før spørgsmålet, så jeg kan se at det hører til herindefra :)
Pt. har jeg modtaget 10 spørgsmål, og nu er der en god fordeling imellem de forskellige "kategorier" af spørgsmål. 
Keep 'em comin'! Hvornår vil I se svarene?
_________________________________________________________________________________


Er jeg den eneste der kan huske 90'ernes (80'ernes?) tegneserie "Jordbærblomst"? Man havde vel FOX Kids - jowjow... Good times... (- og ja, videoen via linket er på svensk, posted af en japaner... Total fusionstegneserie - hun hed altså Jordbærblomst på dansk...)
*Ahem*
For et stykke tid siden skrev jeg om vores jordbærplanter, som på mirakuløs vis har overlevet isvinteren og polarvinde. Nu har de også fået blomster! Jeg håber sådan at få rigtige honest-to-God jordbær på dem inden alt for længe.
I dag har jeg været i IKEA med min endelig-hjemvendte veninde Randi. Den tur, der startede med gratis kaffe (thank you, IKEA family card!) og meget-billig chokolademousse (8 kr! Find lige nogen, der kan konkurrere med den pris!), endte med indkøb af fantastisk mange dingenoter og himstregimser, frokost og girltalk på Randis terasse. Fantastisk dag! Jeg fandt nogle kasser med farveinddelinger til A4-ark i IKEA - dem kan jeg bruge til at inddele gymnasieopgaver og stiløvelser i. Der er en rød afdeling - der kan de dumpede opgaver få lov til at blive arkiverede (muhuhahaha!)
Anywho - da jeg kom hjem, her for en god halv time siden, hoppede jeg ud på altanen for at kigge lidt til jordbærplanterne. Og prøv lige at se nogle fine blomster, de har fået:
Det er så pokkers sommeragtigt! Jordbærblomster er næsten ligeså yndige som kirsebærblomster - bare i hvid. Jeg elsker de hvide blade mod den gule midte og de røde stikketutter. Gul er alltime favourite blomsterfarve, sådan isoleret set. Og så er jeg stadig imponeret over overlevelseskraften i de her planter! Et jordbær er the roach of the berry family! De overlever bare alting!
Hvor lang tid går der, fra jordbærblomster bliver til jordbærbær? Uh, jeg bliver muggen hvis de verkackte måger, der af og til hviler på vores altan når at gå i bærrene førend jeg gør! Hjemmedyrket rød er ikke til fuglene! Og slet ikke til dumme, ukrudsbringende fugle!

- strawberry fields forever,
Mille.

8 kommentarer:

 1. åh jeg ville elske at have jordbærplanter på min altan!

  SvarSlet
 2. Ved du hvad, det er også bare lige til at blive glad af! Der er bare noget ved jordbær, som er så ganske fantastisk glædeskabende - det er sol og sommer og lange dage og lyse nætter og frihed. Jeg er kæmpe fan af jordbær! :)
  - og nu er jeg begyndt at gå helt sygeligt meget op i de stakkels planter - jeg er SIKKER på, at jo mere jeg kigger på dem, jo hurtigere vokser de jordbær :D

  Mille.

  SvarSlet
 3. Jordbær er det bedste!!!
  Hvordan F..... får du dine billeder så store og lækre? Hvilket camera bruger du?
  Håber dit kløeri er stoppet :-D

  SvarSlet
 4. Jordbær FTW for hårdt :)

  Jeg har et once-semi-fancy (når det kommer til compact-kameraer) Canon Digital Ixus 8515, som jeg udnytter max når det kommer til macro-fokus, børn/dyr-fokus, selvudløser, blitzindstillinger og andet tamtam - og så formindsker jeg opløsningen af billederne med et HP-program, som jeg havde til mit gamle kamera, og herinde smider jeg dem så på i størrelsen "meget-kæmpe stor" (alright, jeg kan ikke lige helt huske hvad det er, størrelsen hedder, men det er i hvert fald den størst mulige :D)

  Mille.

  SvarSlet
 5. - og mange tak! Kløeriet er næsten ovre - nu skaller jeg lidt overskudsfarve af, og det er sådan set også det :) Er nok snart helt helet :)

  Mille.

  SvarSlet
 6. Yeah!
  Tak - Det lyder lidt fancy! Jeg bruger bare min iphone (2 megapxl - haha, måske det er deri problemet ligger) For jeg trykker også "det største", men mine billeder er tarvelige små.
  Men jeg har købt domæne idag, så nu rykker jeg snart hele lortet videre og så må jeg igang med at lege HTML nørd, så jeg kan få det, som jeg vil ha det..

  Godt kløeriet er stoppet - det hjalp at flytte fokus :-D

  Go aften.

  SvarSlet
 7. Haha, det har måske noget med det at gøre :D Jeg bruger ikke mobil-cam af samme årsag. Mit kamera har 10 MB, det er ikke VILDT-vildt meget, men det er mere end rigeligt til billeder på den hér størrelse :)

  Mille.

  SvarSlet
 8. Ja ja, jeg må vist snart overgive mig og bruge penge på et godt kamera :-)

  SvarSlet

Skriv ENDELIG en kommentar eller to - kom med ris, ros og reaktioner af alle slags. Det er den slags ting der gør blogning sjovt.