onsdag den 9. juni 2010

Buddha

Alrighty peeps - nu er det snart fredag, og Q&A-tid. Jeg har stadig ikke fået svar fra den mystiske og afbrudte spørger. Kom frit frem - de sidste ord er "er du aldrig tøse", og jeg er dybt nysgerrig for at se slutningen :)
__________________________________________________________________________________
Jeg er ikke et religiøst menneske. Overhovedet. Jeg tror på, at folk har levet, at andre folk har skrevet ting ned om dem, og at folk har (haft?) brug for at tro på noget, der kan forklare dem hvad videnskab og fornuft ikke kan.
Dermed ikke sagt, at jeg ikke synes, at der er nogle fornuftige paradigmer, der til tider dukker frem fra de forskellige religioner. For eksempel er jeg ret stor fan af "Vær mod andre, som du vil, at de skal være overfor dig" or some such. "Kvinder må ikke tale i forsamlinger/er sin mand underdanig/Gud må slå alle ihjel hvis han har en dårlig dag" - not so much. Og så fremdeles igennem de forskellige religioner, fra de forskellige kristne trosretninger over de forskellige muslimske trosretninger og hen over de asiatiske.
Især de buddhistiske trosretninger synes jeg, er interessante. Jeg kan godt lide tanken om, at alt er forgængeligt og om at vinde kontrol over sig selv via meditation. Én af mine tatoveringer er et tegn, AUM - ॐ - som går igen i mange af de indiske og asiatiske religioner. Det er det mantra, man kan gentage netop under meditation. Det er et symbol på gud, og det står for fred i sindet og ro i sjælen, og når man har en tendens til at kunne være en smule high-strung en sjælden gang i mellem, så er det en rar tanke at huske på.
Det jeg vil vise Jer idag, er min mini-Buddha. Er den ikke bare fin?
Jeg har fundet den i Tiger (af alle steder) til - well - 10 kroner. Og jeg er ret vild med den. Ikke fordi den er et (vestligt og voldsomt kommercialiseret) religiøst symbol, men fordi den er så fin at se på - den gør mig glad. Prøv selv at se på det ansigtsudtryk - han er jo helt ekstaset væk!
Han er rød, blå og guldfarvet - og så har han lange rober på og sidder i en lotus (ligesom til den første prædiken) med en vase og sit Buddha-Spock-håndtegn og hygger sig. Jeg kan rigtig godt lide den her type Buddha-statuer - den "tynde" slags. Den appellerer meget mere til mig end tykke pseudo-Buddha gør (også selvom han ser frygteligt glad ud - det er en generel tendens, and who wouldn't like that?)
Helt generelt er jeg ikke så meget til nips - især ikke når det bliver for småt. Det bliver for støvet... Derfor vælger jeg altid nips i relativt kraftige farver, når jeg så endelig køber noget. Så virker det af lidt mere, og man kan rent faktisk se at jeg har noget stående. Neutralt nips har det med at falde i et med baggrunden. Og det tror da pokker, at jeg skulle rende og tørre støv af, uden at der var nogen, der lagde mærke til tingeltanglet!
Sådan får I også lige rengøringstips, her midt iblandt alle farverne. Jeg må helt sikkert udgive en hudmoderbog, a la dem, der blev udgivet op til omkring 1950, hvor der både er opskrifter, sylteråd, guide til borddækning og manerer, opskrifter på øl/sild/, hvordan man får brænde og isboks til at vare længst mulligt, hvordan man indfanger et mandfolk, etc. i. Jeg tror at jeg vil kalde den for "Den Dovne Husmoders Guide til mest muligt Udbytte for mindst mulig Indsats" - jeg er sikker på, at den bliver en bestseller!

- og sådan kommer man fra (wannabe-)religiøse symboler til fremtidens Emma Gad i kun to lette trin,
Mille.

9 kommentarer:

 1. Det var altså en god afslutning på dette indlæg! Og figuren er ganske fin! ;)

  SvarSlet
 2. Haha, mange tak :) Den er, om ikke andet, ganske sigende for min ramblings herinde - der er som regel logik i det, men det bliver lige snoet en gang førend det kommer ned på skrift :D

  Mille.

  SvarSlet
 3. Hmm, jeg bliver helt nysgerrig om det spørgsmål :P Måske det er... Er du aldrig tøsesur? Hehe. I don't know...

  SvarSlet
 4. Det er sådan noget, jeg også er ude i :) Det er fra en lang række spørgsmål, og jeg mistænker lidt rækken for ikke at stoppe efter det, der er blevet skåret fra - derfor vil jeg gerne høre mere, for det er nogle gode spørgsmål :)

  SvarSlet
 5. Den burde egentlig selv kunne sige stop, når den ikke kan håndtere flere tegn. Dårlig programmering siger nørden her lige!

  SvarSlet
 6. Ja, det er da noget værre noller! Det tænkte jeg også på - det er da dybt underligt, at den bare lader skriveren fortsætte, og ikke lige giver lyd om, at feltet er fyldt op!

  Mille.

  SvarSlet
 7. Glæder mig til i morgen. Er spændt på om jeg får noget at vide som jeg ikke vidste i forvejen :o)
  Lene

  SvarSlet
 8. Ahem, jeg er "kommet til" at stikke dig en award ovre hos mig.... :)

  SvarSlet
 9. Ih, er det rigtigt?! Mange tak! Jeg hopper straks ind og kigger :)
  Yay!

  Mille.

  SvarSlet

Skriv ENDELIG en kommentar eller to - kom med ris, ros og reaktioner af alle slags. Det er den slags ting der gør blogning sjovt.