tirsdag den 10. november 2009

Hot and Spicy Colours

Jeg har en ting her, som jeg har glædet mig lidt til at dele med Jer. For jeg synes at den er rigtig sjov. Og jeg forstår ikke helt hvordan den virker. Overhovedet. Inde i mit hoved går det mod al logik, og jeg kan slet ikke forstå hvorfor alting lige pludselig er byttet om og vendt på hovedet.
Det her er et close-up af en chiliplante, vi har stående derhjemme. So far so good. Det er ikke logikken bag gule chilier jeg ikke kan følge :) Det, der forvirrer mig er, følgende: Den her chiliplante starter med at have sorte frugter! Ikke mørkelilla eller brune, men knaldsorte - som i midt-om-natten, blind-mand-med-bind-for-øjnene SORT! Og når de modnes bliver de så gradvist gule. Og når jeg siger gradvist mener jeg meeeget gradvist - de er gusten-gule og minder mest af alt om ørevoks i en god 3-ugers tid, inden de bliver nogenlunde kønne at se på igen. Men når de endelig er modne er de SÅ fine at se på - selvom de ikke er ret store lyser de op i hele spisestuen.
Og som om forvandlingen fra sort over muggengul til solskin i chiliformat ikke var nok, så har min chiliven lige her den anden dag skudt de her fantastiske blomster, og lagt endnu en dejlig farve til sit spektrum. Hvor fint er det lige? Gratis lilla - lige hjem i stuen!

- en gratis farve kommer sjældent alene,
Mille.

2 kommentarer:

  1. Det er lige som om at den stakkels chiliplante ikke lyser så meget op mere...synes den var gået tilbage til gusten da jeg var på besøg i sidste uge. Hvad gik der galt?

    SvarSlet
  2. Jeg ve' ik' det... Tror at den er gået i vinterhi - det er i hvert fald ikke på grund af mangel på vand. Vi krydser fingre for at den kommer sig igen til foråret!

    SvarSlet

Skriv ENDELIG en kommentar eller to - kom med ris, ros og reaktioner af alle slags. Det er den slags ting der gør blogning sjovt.